Bliv ringet op
Ja tak, jeg vil gerne høre mere om, hvad I kan tilbyde.

Contact Phone

Fra traditionel ESDH til ESDH 2.0

ESDH

Tema: Fra traditionel ESDH til ESDH 2.0

ESDH-begrebet gennemgår i disse tider en forandring fra de traditionelle digitale arkivskabe over mod integrerede løsninger med komplette workflow. For fremtiden er det et must, at organisationerne tænker arbejdsgangene ind i løsningerne, siger ekspert.

Den traditionelle opfattelse af ESDH – elektronisk sags- og dokumenthåndtering – er i opløsning. Tidligere tiders digitale arkivskabe og sagssystemer bevæger sig i enkelte tilfælde over mod mere integrerede løsninger, der i stadig større grad bliver rygraden i virksomheders og organisationers daglige arbejde.
ESDH bliver i dag udnyttet godt på ’sagsfabrikker’, f.eks. styrelser, der har et hav af ens sager. I andre offentlige organisationer er det dokumenthåndtering – et avanceret og dyrt filarkiv,” siger Per Andreasen om brugen af ESDH i dag.
Der er styr på tingene, og alt er under kontrol. Men man har ikke fået meget ud af systemerne,”siger Per Andreasen videre og peger på, hvor virksomheder – offentlige som private – bør kigge mod næste gang de skal indkøbe ESDH-løsning.
Det er et must, at man går efter at understøtte processerne – automatiserede eller støttede med f.eks. vejledninger. Vi oplever fra vores kunder, at de tænker mere og mere i processerne, at få ensrettet dem og at få it, der understøtter,” siger Per Andreasen.
Konsulenten tror på, at kombinationen mellem sags- og dokumenthåndtering samt procesunderstøttelse bliver en velintegreret del i mange organisationers ESDH.
Workflows er i mange systemer en selvstændig del, så man skal tilkøbe moduler og løsninger, og når ESDH er så dyre i forvejen, så er workflows og processerne valgt fra og ikke tænkt ind i systemet. It-understøttelsen til procesoptimering skal være så dynamisk og så integreret, at ændringer kan foretages hurtigt,” slutter Per Andreasen.
Her er vi